Daha önce bir yazıda bahsetmiştim NFReader’ın ne olduğundan, kendisi bir RSS Okuyucusudur. Özellikle USB bellek için tercih ettiğim bir yazılım olması yanında kurulum gerektirmemesi ve boyutunun çok küçük olması (338 KB) benim bu yazılımı seçmem konusunda etkili oldu diyebilirim. Yazılımın beni kendisine çeken diğer bir özelliği ise küçük RSS simgesinin (turuncu üstünde bir nokta ve 2 çizik olan) yazılımın her yerinde olması, bilinç altımda bu simgeye karşı bir sempati duyduğuma karar verdim. Şimdi ise ekran görüntüleri ile birlikte size tanıtmak istiyorum.
1-) Boyutu küçük (338kb), sade ve kullanıcı dostu bir arayüz.
2-) Kurulum gerektirmiyor.
3-) Windows kurulu tüm bilgisayarlarda ve USB bellek üzerinde çalışabiliyor.
4-) Beslemeleri OPML dosyası biçiminde hem içeri aktarıyor hem de dışarı aktararak yedekleyebiliyor.
5-) Beslemeler için otomatik güncelleme aralığı ve zamanaşımı süresi belirleyebiliyorsunuz.
6-) Beslemelerle ilgili bilgiler aynı klasörde bulunan Feeds.XML dosyası içinde kaydediliyor.
7-) Bir besleme güncellendiğinde sistem tepsisi simgesi yanıp sönüyor ve sizin dikkatinizi çekmeye yetiyor, ayrıca yeni mesaj geldiğinde sesle uyarı alabilmenizi sağlayacak ayarı mevcut.
8-)Türkçe, LT Production Studios Ltd. Şti.
9-) Besleme içeriğini dilerseniz metin dilerseniz HTML biçiminde görebiliyorsunuz.
10-) Bir beslemede yeni gelen haberlerin metin biçimini siz belirleyebiliyorsunuz böylece hangi başlık eski, hangisi yeni net olarak ayırabiliyorsunuz.
11-) Yeni başlıkları otomatik olarak beslemenin üst sıralarında size gösteriyor, bu da hangi başlık yeni (okunmamış) eski (okunmuş) kolayca ayırmanızı sağlayan diğer bir özellik.
12-) Kapatınca simge durumuna küçültme, başlangıçta beslemeleri yenileme gibi özellikleri mevcut.
13-) Tüm besleme listesine baktığınızda hangi beslemede kaç tane yeni mesaj var görebilmeniz için besleme başlığının yanına okunmamış mesaj sayısını yazıyor.
14-) Otomatik okuma özelliği ile belirlediğiniz metini içeren başlıkları otomatik olarak okundu şeklinde işaretleyebiliyorsunuz.
15-) Beslemeleri tümüyle yenileyebiliyor ya da istediğiniz beslemeyi yenileyebiliyorsunuz, tüm beslemeleri okundu olarak işaretleyebiliyor ya da sadece bazı beslemeleri okundu olarak işaretleyebiliyorsunuz.
16-) Bir klasör altında beslemeleri gruplandırabilirken, bir besleme altında da beslemeleri gruplandırabiliyorsunuz. Mesela bir haber sitesinin 10 tane beslemesi var ana sayfa, spor vs.. ana sayfa beslemesini ekledikten sonra bu beslemenin altına spor beslemesini alt beslemesi gibi ekleyebiliyorsunuz, böylece ana sayfa beslemesi hem bir klasör hem de bir besleme özelliği görebiliyor.
http://gaijin.at/dlnfreader.php adresinden indirebilirsiniz.